Loading

Poslovni objekat

TPC Aerodrom


Poslovni objekat tržno-poslovni centar Aerodrom je novi reprezent modernog Aerodroma kao najbolje urbanistički rešenog naselja u Kragujevcu i budućeg novog centra grada. Savremen dizajn uklopiće objekat u postojeće okruženje i zameniti nekadašnje oronule privremene objekte.

Nalazi se na uglu ulica Atinske i Grada Karare. Poslovni prostor je predviđen sa različite delatnosti: prodavnice, IT firme, banke, pekare, butike, kao i za manje kancelarije i lokale za uslužne i zanatske delatnosti.

Spratnost objekta je Po+P+Gal.+1. Bruto razvijena građevinska površina objekta iznosi 1743 m2. Planirana su 3 lokala na prizemlju sa galerijom i 8 lokala na prvom spratu. Moguće je spajati više lokala u jedan po želji kupca. Spratna visina prizemlja je 3,40m, galerije takođe 3,40m, a prvog sprata 4,00m. Obezbeđena su parking mesta u podzemnoj garaži, a biće urađena i dodatna parking mesta uz pristupni put do objekta. Putnički lift za 13 putnika imaće stanice u podrumu, prizemlju i na prvom spratu. Krov će biti prohodan celom površinom i korisnicima će na raspolaganju biti krovna terasa. Svaki lokal imaće zasebne toalete.

TPC Aerodrom će kvalitetom rešenja i ugrađenih materijala zadovoljiti i najzahtevnije kupce. Objekat je energetski efikasan i ekološki svestan. Grejanje i hlađenje prostora rešeno je multisplit sistemom toplotnih pumpi sa klima jedinicama smeštenim u plafonu. Ovakav sistem je čak do 4 puta ekonomičniji od drugih konvencionalnih sistema grejanja. Prednosti su i lako održavanje, bezbednost, smanjena emisija CO2, itd.

Konstrukcija objekta je AB skeletni sistem sa seizmičkim platnima, i ispunom od klima bloka debljine 25cm. Pregradni zidovi su od klima bloka debljine 20cm.

Projektom je predviđena završna obrada u vidu ventilisane fasade i zastakljenih otvora. Fasadna stolarija je od aluminijumskih profila, zastakljenih trostrukim niskoemisionim staklom ispunjenim helijumom. Podovi u hodnicima i svim lokalima oblažu se granitnim pločama visokog kvaliteta.

Rok završetka objekta je avgust 2020. godine.

Ugao Grada Karare i Atinske